Veronique Vandevoorde °11.12.58. 

Ik ben geboren in de Panne. Mijn vader Julien Vandevoorde was publiciteitsschilder en stond gekend als de  “letterzetter”. Ikzelf ben afgestudeerd als orthopedagoge (graduaat) en criminologe aan de rijksuniversiteit in Gent.

In 1994 startte ik met kalligrafie. Ik kwam in een stroomversnelling terecht toen ik in 1995 kennis maakte  met Brody Neuenschwander, (°USA maar woonachtig in Brugge). Ik volgde er 3 jaar wekelijks lessen. Daar bovenop volgde ik vele stages bij internationale kalligrafen; die volg ik immers nog steeds.

In 2000 werd ik docente kalligrafie bij Vormingplus Oostende Westhoek. Ik geef wekelijks les aan een enthousiaste groep cursisten.

In 2007 heb ik samen met 3 ander kalligrafen een leerschool voor kalligrafie opgericht: VZW WITRUIMTE. www.witruimte.org. Inmiddels is het een nationaal en internationaal leersysteem voor Kalligrafen.

Taal en Schrift zijn niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een bindmiddel tussen mensen. Ik geniet van het schrijven omdat het mij rust geeft.  Het heeft met schoonheid te maken, met passie.

Mijn focus ligt momenteel op de experimentele lettervormen, dynamisch schrift en patroondoorbrekend schrijven , en lettermutaties of morphing.